Jury

Årets Ametist har utsetts av en jury bestående av bokare av möten och event samt personer från mötes-, webb- och mediebranschen. Halva juryn byttes ut varje år för att tillföra nya idéer och synsätt, samtidigt som kontinuiteten bibehållts via de jurymedlemmar som varit med tidigare.

För Årets Ametist år 2016 såg juryn ut enligt följande:

Therese GöterheimThérèse Göterheim

Juryns ordförande
Thérèse har arbetat med digital marknadsföring inom turism och mötesindustrin under flera år. Hon har mycket stor erfarenhet av webbprojektledning och sociala medier.
Hennes fokus är på användarbarhet där den mänskliga kommunikationen är i centrum och där de sociala medierna tar en stor plats.

Håkan SjöströmHåkan Sjöström

Vd, Pelicula Annonsbyrå AB
Håkan har ett långt förflutet som både Art Director och Copywriter på reklambyråer. Har arbetat som ansvarig kreatör för uppdragsgivare inom såväl snabbrörliga konsumtionsvaror som tjänster och samhällsinformation.
Håkan anlitas även som föreläsare och lärare inom kommunikation och marknadsföring. Är belönad i bl a Guldägget. Driver sedan 2002 Pelicula Annonsbyrå.

Lise Backby MobergLise Backby Moberg

Sales Manager, konsult i upplevelseindustrin, LISES AB
Lise har en lång erfarenhet av att utveckla och genomföra mässor och konferenser. 2011 startade hon sitt egna bolag LISES AB där hon hjälper besöksnäringen att mötas och utvecklas.
Hon erbjuder affärsutveckling, projektledning och försäljning genom att komplettera och förstärka befintliga företag, förbund och organisationer.

Antoni LacinaiAntoni Lacinai

Föreläsare-Moderator-Utbildare, Lacinai Communication & Performance Development
Antoni är föreläsare och utbildare i hur vi presterar på topp i möten, för att vi lättare når våra mål. Han är dessutom en flitigt anlitad moderator och författare till ett halvdussin böcker om konsten att tala, samtala och sätta motiverande mål.
Utöver det skriver han krönikor i konferenstidningen Kick-Off, bloggar och skickar ut tips och tankar om kommunikation och motivation till ett par tusen prenumeranter varje månad.

Anders MüllerAnders Müller

Senior content producer, LiveBrand Communication in Sweden AB
Anders Müller startade en av Sveriges första eventbyråer 1989, och har sedan dess producerat och genomfört event för de flesta namnkunniga varumärken som finns. Han har stor erfarenhet av att handla upp mötesplatser samt skapa rätta miljöer för möten.
Sedan 2015 driver Anders bolaget Café Opera Live, ett bolag inriktat på innehållsproduktion och rättigheter inom Nobis-koncernen. Anders sitter i styrelsen för MPI och hans favorituttryck är ”Content is King!”.